Den Bosch, de studentenstad!

Een bruisende stad met een bourgondisch karakter 

Den Bosch of eigenlijk ’s-Hertogenbosch is de hoofdstad van de provincie Noord-Brabant en staat bekend om zijn Bourgondische gezelligheid. Dit is te danken aan de Sint Janskathedraal, het lekkere eten, de leuke terrassen en de vele cafés.

Met twee hogescholen aan de Onderwijsboulevard, is ’s-Hertogenbosch de woonplaats voor zo’n vierduizend studenten. Hiermee maakt Den Bosch zich een studentenstad in ontwikkeling. De gezelligheid van deze bourgondische stad proef je al snel als je een rondje door de stad maakt.

Hotspots

Het centrum van Den Bosch is klein maar fijn, de volgende straatjes en pleinen zijn benoemd tot aanraders:

De Korte Putstraat, dit smalle horecastraatje is al meerdere malen benoemd tot gezelligste straat van Nederland.

korte put straat

De Pensmarkt, de Pensmarkt is het meest centrale punt van de binnenstad. Twee dagen in de week vullen marktkooplui de markt met hun stands.

markt

De Parade, op de Parade vindt je een zestal cafés/restaurants deze kijken op het grote plein dat naast de Sint Janskathedraal ligt. Op dit plein vinden door het jaar heen vele festiviteiten plaats.

parade

De Arena, Arena is een prachtig vernieuwd winkelcentrum in het hart van ‘s-Hertogenbosch. Door de verscheidenheid aan winkels biedt Arena voor ieder wat wils. Van trendy kleding en een lekkere lunch tot je dagelijkse boodschappen.

arena

Oeteldonk

De stad ‘s-Hertogenbosch wordt het dorp Oeteldonk, alle Oeteldonkers ‘boeren’ en ‘durskes’ zijn en alle rangen en standen zijn vervallen. Daarom zien de Oeteldonkers er allemaal hetzelfde uit in een boerenkiel, die uitbundig versierd is met kikkers en de kleuren rood-wit-geel, de kleuren van de Oeteldonkse vlag. De kikkers refereren aan het feit dat Oeteldonk een drooggevallen plek (donk) in een watervrij moeras is.

knillispanorama

sponsoren:
     L6TRJBANRWQMSCR85R_1432041065_Y0S0Q