Public Relations commissie

Jaarlijks wordt er heel wat georganiseerd binnen de vereniging door commissies, jaarclubs enzovoorts! Maar waar wordt dit allemaal van betaald? Natuurlijk krijgt de vereniging steun van de HAS, dit is echter niet genoeg om alles draaiende te houden.

Om al deze mooie uitjes te bekostigen moet geld geregeld worden. Hiervoor is de Pr-cie, ofwel de public relations commissie. Een public relations afdeling vind je ook vaak bij bedrijven. Public relations houdt zich met drie dingen bezig:

* Het aantrekken van nieuwe sponsoren en het in stand houden van de huidige sponsoren;

* Het inkopen en verkopen van artikelen;

* Het zorgen voor naamsbekendheid;

De public relations commissie bevat een voorzitter, penningmeester, leden en een ccp-er. Dit laatste is iemand die vanuit het hoofdbestuur de commissie helpt en controleert. Iedere maand wordt er vergaderd. Tijdens deze vergaderingen worden de diverse sponsoren, nieuwe sponsoren, verenigingsartikelen en naamsbekendheid besproken. De Pr-cie werkt ook wel eens samen met andere commissies, bijvoorbeeld DNC of de feest-cie. Hierbij gaat het om een feest wat geregeld wordt een waar geld voor nodig is. Leden van de Pr-cie gaan op zoek naar sponsoren en in ruil voor sponsoring krijgen de bedrijven een advertentie of een andere vermelding van hun naam. Natuurlijk zoeken we niet alleen sponsoren voor feesten, we proberen ook om voordelen te regelen voor onze GU leden! Zo kun je bijvoorbeeld korting krijgen op drank, autorijlessen en de kapper.

De verenigingsartikelen is een heel andere tak van de vereniging. Hierbij draait het niet zo zeer om winst maken. We willen het liefst de kosten dekken. De verenigingsartikelen zorgen voor een grotere naamsbekendheid, het is dan ook beter dat meer leden iets aanschaffen. De artikelen variëren van truien en zangbundels tot chokers (sjaaltjes) en stropdassen. De kunst is deze voor een zo laag mogelijke prijs aan te schaffen, natuurlijk tegen een zo hoog mogelijke kwaliteit. En natuurlijk is er ook ruimte voor creativiteit binnen de Pr-cie, de truien moeten ontworpen worden. Waar zet je het logo en de verenigingsleus?? Welke kleur worden de truien?? Genoeg om over na te denken dus.

Zoals je leest is de Pr-cie een zeer gevarieerde commissie. Wanneer je hiervan deel uitmaakt maak je alvast kennis met het bedrijfsleven en het onderhandelen daarin. Dit is iets wat zeker goed op je cv staat. Dus waar wacht je op?! Spreek één van onze leden aan en kom eens langs bij een vergadering. Wie weet haal jij wel een grote sponsor binnen! En ook wanneer je iets wilt bestellen van de Pr poster of kopen kun je ons altijd aanspreken. De poster is te vinden op de site en in de Gu courant.

Groetjes van alle leden van de Pr-cie!!